Gosh, yesterday’s challenge was difficult wasn’t it! How did you get on? I’m sure you all persevered with it.

Don’t forget that there are 60 seconds in a minute. 🙂

A couple of weeks ago, we were looking at adding more than two numbers. Time to put that into practice with today’s challenge!

Have a go, and see how you get on. I’ll post a clue this afternoon if you are struggling.

idk what we are ment to do

Hi Nicole, I will try to help. You have to convert the minutes into seconds. There are 60 seconds in a minute.

Track 8 ‘No Difference’ lasts for 3 minutes and 35 seconds. That is 3 lots of 60 seconds plus 35 seconds.

3 x 6 =18 so 3 x 60 =180 seconds ~ That’s the 3 minutes

Now add those 180 seconds to 35 seconds = 215 seconds.

Does that help?

miss 8 and 10 is bit t hard bc im loosing count

Hi Nicole,

Add the minutes and seconds separately. I will add a picture 😊

2 minutes 55 scond I need help with that. please Ms chamber’s 🙏🙏🙏

2 minutes = 2 lots of 60 seconds. 2 x 6= 12 SO 2 x 60 + 120

120 seconds + 55 seconds = 175 seconds.

Thanks miss i get it👍

You are very welcome!

thanks miss i saw the tip

You are welcome Nicole. I hope it helps. It is very tricky to add time because you can’t use place value to do column additions so don’t worry if you are finding this hard!